Przewiduje się, że catering konferencyjny będzie kontynuował dynamiczny rozwój w roku 2024, wprowadzając wiele innowacyjnych trendów. Jednym z głównych trendów będzie rosnące zainteresowanie zdrową i zrównoważoną dietą. Coraz więcej organizatorów konferencji będzie stawiać na menu oparte na świeżych, sezonowych produktach, o niskiej zawartości tłuszczu i cukru. Ponadto, w trosce o środowisko, cateringi będą skłaniać się ku zastosowaniu biodegradowalnych opakowań i sztućców, minimalizując tym samym ilość odpadów.
Kolejnym istotnym trendem w cateringowej branży konferencyjnej na rok 2024 będzie personalizacja. Organizatorzy będą coraz bardziej dbać o indywidualne preferencje i potrzeby uczestników konferencji. Cateringi będą oferować różnorodne opcje dietetyczne, uwzględniające różne alergie i nietolerancje pokarmowe. Ponadto, będą dostosowywać menu do preferencji kulturowych i religijnych uczestników, co pozwoli zaspokoić oczekiwania i zapewnić pełne zadowolenie.
catering weselny poznań